Opfrissen of bijscholen

Al tijdens het invoeringstraject ervaren veel scholen het effect van de Vreedzame School: minder conflicten, minder ruzie en problemen worden zonder blijvende effecten opgelost. Als trainer Vreedzame School ervaar ik ook altijd het effect van het programma. Wanneer je een Vreedzame School binnenloopt, dan voel je meteen de positieve sfeer. Kinderen houden de deur voor je open en groeten je. Onderling zie een positieve communicatie tussen leerlingen onderling, tussen de personeelsleden van de school en tussen de kinderen en de volwassenen.

Maar wat als het effect afneemt? Bijvoorbeeld doordat er veel nieuwe personeelsleden zijn bijgekomen die de training niet hebben gevolgd? Of doordat de kennis een beetje is weggezakt door de tijd?
Dan is het wellicht een goed idee om een opfris/bijscholingstraject te doen.

In 2 bijeenkomsten van 3 uur worden de nieuwe personeelsleden en/of de teamleden die daar behoefte aan hebben opgefrist en bijgeschoold in het gedachtegoed van de Vreedzame School.
Tijdens deze bijscholingsbijeenkomsten komen alle 6 de blokken langs. Bij elk blok worden de kaders en de achtergronden weer goed neergezet zodat iedereen weer op de hoogte is van Vreedzaam gedrag in de school en hoe je dat middels de lessen en het dagelijks leven voor het voetlicht brengt.

Wilt u meer weten over de de opfris/bijscholingsbijeenkomsten van de Vreedzame school? Neem dan contact met mij op.